今日去咗铜锣湾时代广场行街,呢种炎炎夏日嘅天气,都系喺街食埋餐饭先返屋企。登龙街出名多嘢食,而永光中心嘅餐厅更加系数之不尽,今日就一于嚟到呢一间西餐店食返餐啦。正值中午,餐厅有lunch Menu,价格适宜,分别点咗一个午餐A同午餐F。香茅汁牛肉意大利粉🍝煮得非常美味,香茅汁带点清香嘅感觉,而且牛肉嘅份量颇多,咬落软淋,轻微做到挂汁嘅效果。而澳洲10安士肉眼扒,边位带有一定嘅油脂感,肉质叫左7成熟,保留咗应有嘅粉嫩同埋肉汁!烧汁嘅调味适宜,不会太咸抢走牛肉应有嘅肉味,拌碟仲有热辣辣嘅薯条🍟,$200唔使嘅价钱,系铜锣湾地段,性价比可说系非常之高。而且午市套餐已经包咗餐汤或者沙律,整体更加丰富。蕃茄餐汤酸酸甜甜,特别开胃,职员更加用上花奶作为汤面上嘅装饰。沙律菜并不马虎,更加奢华地用上黄色蕃茄仔!