2023-05-17
好耐无食炸鸡, 屋企附近有间李家。之前已经知道佢个存在但就系未有机会去试佢。 咁今日心血来潮要食炸鸡, 一于会一会佢啦。佢算系楼上铺, 门面细细地要坐䢂上一楼,喺楝住宅嘅1楼都几清静舒服, 上到去都唔细都有几张枱都几宽敞。但最正系有outdoor , 大概6张4人枱. 真系几CHILL 饮下酒食下野. 不过今日有D雨,我地就只好坐INDOOR. INDOOR 都几靓, 仲有电视一路播"IU"MV 好正我都系IU FANS. 一坐低, 店员就先送上D开胃前菜- 白萝卜、千岛酱椰菜. MENU 好多选择,有好种味道炸鸡 可选有骨,无骨 我地最后叫左 芝士调味炸鸡(半只) - D芝士劲多 我朋友芝士狂啱晒. 好味道 蜂蜜蒜蓉炸鸡 ( 半只) - 个蒜蓉味好正, 劲香配埋蜜糖食 好好味. 呢个我主攻. 两只味嘅炸鸡 都好好味 . 食唔停. 之后再到个铁板烧牛仔骨 — 个份量大到我唔信. 好JUICY ,烧得好焦香. 饮品 西柚梳打, 苹果梳打 - 好饮解渴。 配重味野GOOD!下次天气好会选择试下坐OUTDOOR, 下次再黎。
咁今日心血来潮要食炸鸡, 一于会一会佢啦。
一坐低, 店员就先送上D开胃前菜- 白萝卜、千岛酱椰菜.
MENU 好多选择,有好种味道炸鸡 可选有骨,无骨
我地最后叫左
两只味嘅炸鸡 都好好味 . 食唔停.
下次天气好会选择试下坐OUTDOOR, 下次再黎。