2021-06-27 10725 浏览
🥢荃湾$128晚餐无肉超正美味高质自助餐#食好西荃湾美食#食好西任食自助餐放题#食好西良心推介 🥢请俾个心心支持及follow@eatgoodwesteatbadwest🥢话说屋企人成日推介我,有间好正的无肉自助餐抵食又好正,平时个人最钟意系多肉少菜,要去无肉餐厅对我来讲有少少怀疑,不过见屋企人极力推介,价钱平平地就即管去试下啦🥢入到去系一间几光猛干净的感觉,店员都系后生仔女很有活力,食物好似自助餐咁自己取的,先消毒双手戴好口罩就可以出去攞野食,食完自行收拾好去回收处就ok🥢自助餐原来都有不少料理,大致上分为冷盘,沙律,炸物,𩠌菜,甜品,汤及糖水,店员会不断地refill 新菜式,绝对好新鲜又好食🥢冷盘发现有麻辣皮蛋,平时一个人都食可以食到一碟,呢到可以放题食,梗系唔好放过佢,麻辣汁同平时食的一样又辣又惹味,另外仲有木耳青瓜冷面同腌酸萝卜,非常惹味开胃🥢沙律蔬菜非常新鲜爽口仲有个人最爱的红菜头,平时茶记食的捞左沙律酱生果沙律好鲜甜,用上新鲜蔬果,哈蜜瓜系超甜的,还有又爱又恨的超大size芝麻酱秋葵都系必食🥢炸物呢到的炸物很多款啱我食,先来天妇罗金菇,孜然薯仔三色椒,炸春卷,蛋散,仲有煎
🥢荃湾$128晚餐无肉超正美味高质自助餐

#食好西荃湾美食#食好西任食自助餐放题#食好西良心推介

🥢请俾个心心支持及follow
@eatgoodwesteatbadwest

🥢冷盘

🥢沙律
口水皮蛋

🥢炸物
呢到的炸物很多款啱我食,先来天妇罗金菇,孜然薯仔三色椒,炸春卷,蛋散,仲有煎萝卜糕,同马蹄糕咁,煎炸得香口松脆,最最最重点既系竟然有我最钟意食既地瓜球啊,热辣辣又够烟韧,搞到我食左好多粒,今次真系fat fat 了
地瓜球

🥢𩠌菜
除左多款唔同款式的炒菜,蕃茄炒蛋炒苦瓜,炒豆角味道仲要几好食,绝对系食得过,食到中段有个超巨型抢眼的拔丝,店员小心翼翼地放好,因为好大个个都争住影相,呢间拔丝仲系非常热,外层脆卜卜入面系甜甜的紫薯,估唔到呢个配搭又好好食
拔丝紫薯

🥢甜品
食到最尾系甜品时间,其实已经超饱啦,见到仲有椰汁糕同红豆糕,仲有台湾蜂蜜蛋糕,芝士挞,味道都非常真系唔错啊食多几件已回本

🥢汤水
今日提供的是节瓜汤,有节瓜的清甜,因为无肉去煲,但都几重瓜味的清味

🥢糖水
红豆莲子糖水,自己𢳂钟意好多渣又够多红豆,味道同平时的糖水舖差唔多,所以钟意可以饮多几碗

🥢饮品
提供菊花茶,柠檬水微甜可以自己斟

🥢今次系第一次去呢类无肉餐厅,真系颠覆咗我嘅三观,原来唔食肉都可以咁美味,平时钟意食的麻辣皮蛋,炸地瓜球,仲有拔丝菜式,无想过可以系无肉餐厅任食,价钱非常抵食仲要唔洗加一

🥢另外餐厅仲提供外卖饭盒,晚餐饭盒$60可以自助区夹钟意的𩠌菜,仲有汤或糖水,钟意食咩野自己拣,感觉自由度好大,见到都几多人会买外卖,饭盒size 都几大个,下次可以试下买返个

📍 无肉食 (如心广场) (荃湾)
荃湾大河道98号如心广场二期2楼213号舖
口水皮蛋