2014-12-30
因为圣诞正日,朋友们全都比较忙,所以我地一班就于27日先庆祝。因为我地比较嘈,所以一早订了这间的一间房,有minimum charge $2500, 咁我地会饮酒,相信一定过minimum charge。因为一早book左,所以唔洗等,目测全店半满啦。一班饿鬼,疯狂叫嘢食同叫嘢饮。啤酒同清酒选择都算多,串烧选择亦多,比较近日式,唔多觉似川式。可能人多,搅到order好乱,有D野要提店家上,呢方面要改善一下。普遍食物质素不错,比较唔好系烧鸡皮,比较干。比较特别的是几款肠类,有黑色(唔记得叫乜名)同埋另一款芥末味道。仲有款细细粒嘅番薯,烟烟un un 好得意,又encore左2次。个猪肉露荀卷,又系好好味,又脆又多露荀,又系叫多左2次。我地都钟意食蚝,所以叫左个广岛蚝。朋友话好食,但我𠮶只似半生熟,所以有D腥。仲有一个烧煲仔饭,大家可以唔叫,味道非常似茶楼嘅糯米包,又唔香又唔脆。去食串烧又点可唔食鸡翼,呢度个味道不错,只是如果个皮脆D仲好食!呢度仲有一D烧蔬菜,我地叫左皇帝菜,韮菜同娃娃菜,味道不错,一般串焼店应该无呢样。另外又叫左钖纸焗菇同钖纸焗西兰花,茹还可以,西兰花应该系焯过先焗,太
呢度仲有一D烧蔬菜,我地叫左皇帝菜,韮菜同娃娃菜,味道不错,一般串焼店应该无呢样。另外又叫左钖纸焗菇同钖纸焗西兰花,茹还可以,西兰花应该系焯过先焗,太林喇。所以都建议大家只叫烧菜,唔好食焗𠮶D。
其实叫左好多其他野食,唔一一贴上,个烧牛脷好好味。总括黎讲,食物水准几好,价钱亦相当合理,service 都不错。我地由9:00坐到1:00,店家都无赶客。下次一定再幇衬,小型party好地方!!
题外话/补充资料:
good food, 小型party好地方