2011-05-14 74 浏览
今天原本想食韩国铁板烧,但老公又话想去又一栈饮茶,去到见到话3时就茶市完,望吓个表成2点5个字,重点敢入去呢!去咗楼下间翰腾阁,之前个姪孙摆满月食过,茶市就未试过嘞,咪入咗去试吓啰‧都OK,冇话个个挂著收枱收嘢唔理客人‧叫咗茶睇紧点心纸o既时候,有个姐姐走埋嚟话佢哋午市有做啲炖汤,一个人份量都够两个人饮,问我哋试唔试?咪试吓个猪肺汤啰,点知卖晒,就改试个木瓜炖山斑啦!之后再叫多5款点心,两款炸物好新鲜,即叫即炸𠮶种;小笼包就要趁热食嘞!好快个皮就硬,里面啲汤又唔多够;柚皮鸭掌,老公嫌柚皮太稔,鸭掌算入味,唔太咸;个汤里面有花胶、鸡脚、瘦肉一齐炖,都好甜;最后就要介绍一下我今餐o既最爱「露笋带子肠粉」,真系好正,想番都想即刻去食过,但切记唔好落咁多豉油,否则就会抢走带子o既鲜甜(老公话带子细粒咗)‧虽然带子细细粒,但配合肠粉o既滑,同整条肠粉都系带子,并冇唔足料,原来带子配合肠粉比鲜虾配合肠粉嚟得更绝配呢(不过一定要新鲜)!不过埋单连贴士要$300.00,一个午餐嚟讲就见人见志啦!
,想番都想即刻去食过,但切记唔好落咁多
见志啦!
2011-05-13