2008-06-03 111 浏览
今晚 2008年 6月2日, 我与女友两支公去撑台脚. 我系第一次去. 今晚落雨, 成8点9先到步, 一去到有阔落卡位坐.睇完之后叫左 2个 set dinners, 第 1个系纽西兰肉眼配意粉 $88.00, 第2个系鱼柳饭 $55.00. ( 未计加一 )值得赞既地方系 意粉, 刚刚好, 不会太熟, 亦不会像意式咁太硬, 食落很有味道, 比出面街既意粉好食, 原来佢地用上汤系整意粉, yummy ! 块扒都够淋, 7乘熟 med-well 刚刚好, 高手Cook, 但肉味始终不及美国牛及有些许根, 但 Cook 很有心思地 cut 走左部份 d 肥. 补充: 白汤就尚可, 个包系热的餐包, 新鲜松软. 餐饮我叫左个 coffee, 简直惊喜 ....原来系炭烧coffee, 我都系第一次o系街饮到, 不过太浓奶味. 至于另一个鱼柳配炒饭底, 以急冻鱼黎讲, Cook 真系高手, 最难得既系佢提高了鱼肉既咪道及级数, 炒饭完全不油腻, 85分. 我女友饮红汤, 我无饮, 睇落色水很好, 相信系落足料既好汤 ( 不像出面既 cheap 餐厅 沟水 ). 服务方面亦

服务方面亦很好, 值得赞扬.
价钱 ok 算抵食, 有加一收费, 合共 $146, 我地俾左 $4 贴士, ttl: $150.