2023-11-07 163 浏览
上星期去Moko 谂住食盐岩出名嘅釜饭,去到原来做紧刺身盛优惠,所以叫多小小野食🤣精选刺身盛中吞拿鱼・赤身、三文鱼、油金鱼、𫚕鱼、带子、赤贝及甜虾。。刺身卖相唔错,睇落新鲜,原来食落都好新鲜,总括来讲,每款鱼都好高质。厚切刺身,我最钟意佢个中施罗,非常甘香带子超鲜甜😋清酒煮花甲$88花甲够肥美,肉质鲜甜,有咬口,清酒够入味👍烧鸡翼串$20烧到刚刚好,好香好,够惹味味噌酱烧黑豚$25豚肉油脂分布均匀,呢个串烧最有特色就系佢个味噌酱,配合黑豚食,👍香辣酱烧脆肉瓜串脆肉瓜烧到外脆内juicy, 呢个香辣酱唔太辣,啱啱口👍和风牛肉釜饭 $138呢个我原程嚟食😆日式古法煲仔饭,有和牛、半熟太阳蛋、牛蒡丝、蛋丝、磨菇及紫菜等。。热辣辣牛肉虎饭,捞埋蛋酱配菜一齐公,珍珠米好好公,食到剩返1/3,可以倒入味噌热茶。捞匀去就成为茶渍饭,挖埋侧边d饭焦,好正好味

精选刺身

中吞拿鱼・赤身、三文鱼、油金鱼、𫚕鱼、带子、赤贝及甜虾。。
香带子超鲜甜😋

清酒煮花甲$88

花甲够肥美,肉质鲜甜,有咬口,清酒够入味👍

烧鸡翼串$20
烧到刚刚好,好香好,够惹味

味噌酱烧黑豚$25

香辣酱烧脆肉瓜串
脆肉瓜烧到外脆内juicy, 呢个香辣酱唔太辣,啱啱口👍

和风牛肉釜饭 $138