2019-07-25 1055 浏览
#老板 #生日,好想约埋食班 #同事 出嚟食餐饭开心吓🥳 虽然事前 #老板 讲过佢会负责埋单,但系 #中国人 始终唔习惯要 #主角 请,商量过后,我哋决定去 #伦哥 #食鸡煲+ #打边炉,一来几有 #特式,而且呢度大部份嘅食物都系 #任食,又可以control budget✌🏻事前问过 #伦哥负责人,地方够唔够大,可唔可以喺墙上做啲 #生日装饰,对方话问题㗎,点知原来间房又窄又迫😣 一张长枱坐16人,倾计非常唔方便... 不过大家都嚟到,唯有照去😏 #鸡煲 就真系味道好好嘅,尤其对啲 #外国人 嚟讲,由半生熟炒到熟,好好玩🤪 但系再嚟嘅 #鱼生并盘 喺外表睇嚟真系几正,但原来加咗料😣成只曱甴喺盘鱼生嘅上面(未开餐前已经喺墙上见过另一只)😨 我哋马上投诉,#服务员 以九秒九速度将鱼生并盘 拎走,虽然之后再上嘅 鱼生并盘「声称」系新做嘅,但系已经影响哂大家胃口🤨 好在大家都有阿Q精神,之后再嚟嘅 #火锅料 佢哋话煮熟啲就无问题😅 #海鲜盘 睇嚟都几多唔同海鲜嘅选择,而我当然要食我最爱嘅 #圣子 啦😉 系就系迷你啲,不过都几新鲜。另外仲有每人一只迷你 #鲍鱼 同 #炆花胶,卖相同味道都可以。

整体嚟讲「伦哥」啲食物系几足料嘅,不过卫生情况真系要好好改善,如果唔系有成班同事喺度,我谂我真系唔敢食落去虽😣
2019-07-15
$364.13 (晚餐)