2022-10-08 23 浏览
放工约左朋友dinner,经过见到餐厅门口既霓虹灯牌好抢眼。停低睇原来系韩国餐厅,一于试一试。店内装修走韩国街头风格,播住韩文歌,几有气氛。❤​🧀🐔芝士熔岩炸鸡 $168上餐时,店员先会淋上一碗芝士酱,就算放耐左,鸡皮仲好脆。炸鸡系单骨鸡翼黎,方便食用。鸡翼辣辣地配上浓郁芝士,邪恶又惹味。​🥘韩式芝士温泉蛋鳗鱼盖饭 $98鳗鱼几肥美, 将温泉蛋同饭捞匀,饭粒变得滑溜、湿润,而且啖啖充满蛋香!味道香浓而不腻,配埋秘制酱汁油、芝士、菠菜、泡菜等一齐食,好满足。​🐷🐮🐔韩川烧肉拼盘(猪、牛、鸡)$178呢款拼盘够哂丰富,有齐哂猪、牛同鸡, 带孜然、椒盐味,腌制得好香。我地仲加左韩式秘制魔鬼麻辣酱,香气满泻、肉质软嫩。夹埋蒜片、生菜食,味道口感更有层次。​🔥🦪烧韩国生蚝 $156原味,好多蒜蓉,较原汁原味,鲜味突出。辣(韩式秘制魔鬼麻辣酱),朋友就比较中意呢款,惹味度高。​🍑🍶米酒(白桃味)$100食炸鸡冇理由唔饮酒😆😆店员推介呢枝白桃味米酒,岩女仔饮。唔会好甜但桃味好香,口感顺滑轻盈,易入口。​值得一赞❤❤❤店员都好nice​

🧀🐔芝士熔岩炸鸡 $168

🥘韩式芝士温泉蛋鳗鱼盖饭 $98

🐷🐮🐔韩川烧肉拼盘(猪、牛、鸡)$178

🔥🦪烧韩国生蚝 $156
原味,好多蒜蓉,较原汁原味,鲜味突出。
辣(韩式秘制魔鬼麻辣酱),朋友就比较中意呢款,惹味度高。

🍑🍶米酒(白桃味)$100

值得一赞❤❤❤店员都好nice