2025-01-23 0 浏览
位于荃湾荃新天地二期炑八韩烤店,座位宽敞,空间充足。店员招呼有礼,食物味道亦很好。餐厅性价比高,好适合一家大细或者约朋友一齐聚餐。特色韩国小菜泡菜,芽菜海带,青瓜萝卜,个人特别钟意薯仔薯蓉,refill咗好几次。口味合适,另外我最钟意嘅薯蓉真系必食,食到加左鲜果沙律酱,特别开胃。盐酥牛舌旨味套餐一大个牛拼盘真系认真抵食,每个部位都有,肉味口感各有不同,口味亦各有不同,有啲肉味较浓嘅部位就用简单嘅盐味就最正。另外仲有一个韩式牛肉汤,滚住上台,饮完立即暖笠笠,牛肉煮得好淋好滑。石头锅饭材料丰富配埋韩式辣酱捞埋咁食,好食过炒饭。食到最尾仲可以刮到饭焦咁食,味道较香。姜橙热饮,玫瑰佛手柑热饮饮品方面,系两杯热饮都唔错,甜得嚟好顺口,同埋饮完觉得好润。

特色韩国小菜

盐酥牛舌旨味套餐

石头锅饭

姜橙热饮,玫瑰佛手柑热饮