同老公忙到成8点先食饭,谂住求其买点外卖回家,去左深水埗元洲街一躺,超多选择,但都要拍好车买,一落车就见到这间新开买日本玉子烧,猪扒鸡扒三文治同便当小食店,还有冷泡茶添,于是决定外卖回家慢慢叹。电视播放著新假期嘅介绍小店有什么特色美食,当然系即叫即制嘅特色玉子啦! 吉列猪扒三文治 $38真系好味㖞,回到家还香脆吉列猪扒三文治,用豚肉眼够厚身够晒香脆但唔好干同嚡,还会用吉列酱汁同芥末食好夹!鳗鱼玉子丼 $68大大条鳗鱼还有玉子烧中华沙律,味道也不错,适合做晚饭午餐份量都好够还有我好钟意嘅樱花虾配玉子烧,真系好好味,热辣辣嘅玉子烧香甜嫩滑,用咸香樱花虾锦上添花,正!当然要试埋冷泡茶啦 ! 桂花乌龙茶同玫瑰乔麦绿茶每款$18 各有各口味唔算浓味,反而淡淡花香我喜爱!

吉列猪扒三文治 $38

鳗鱼玉子丼 $68