2020-02-10 906 浏览
新年最紧要饮个靓茶,又点可以放过呢间米芝连茶楼。一行8人,加上新年,排队嘅人都几多下,排左一阵终于畀得地排到,可以入座。呢度都系一个好讲效率嘅地方,一坐底就上茶,之后你望到嘅每个角落,都会有点自家嘅广告,野食嘅大头相。一坐低唔会有屋村酒楼果种,好懒可以坐一日嘅气氛,老实讲似食快餐多过饮茶。如果唔系想朝圣,一行咁多人真系应该要拣翻屋村酒楼,野食可能质素无咁好,但至少有空间倾下偈、讲下笑。讲翻野食,果日嘅排骨饭偏肥岩晒我个fd食开肥腻野,但转著系我就一般般啦,饭又煮得唔错,岩食嘅都。仲有虾饺,个皮唔系真系好薄,有点痴牙,觉得下次可以点多次,睇下系佢今次蒸得唔好定系手工唔好。其他野,一冲路吹水,一翻边食都无咩特别印象。