2017-03-14
偶然间下睇到呢间小店嘅访问~两公婆圆梦~坚持嘅故事~觉得佢哋好有心经营~感动咗我专登去帮衬~2星期前去小店,发现只系外卖企店旁食~觉得有d呢hea~始终心目中系想试食饺子~热汤好唔方便~今日再次去决定买一打生饺子返屋企煮~早知道自己煮~当然明白无店家做得咁好啦~有哂心理准备~好喇~见到店主𠮶份热诚~真系满泻哂~仲睇得出有份执著~主动问我食过佢d饺未~当然未啦~佢介绍佢嘅饺子我识~强调新鲜猪肉…………下删几十字(因为唔太记得喇)~跟住~一个步骤一个步骤咁教我煮~认真到我忍唔住笑~真心好少见到咁有heart 店子~因为我遇到燥底嘅特别多~仲提醒我煎饺系高难度~最好唔好试~放汤煮~皮薄~饀多~菜多肉少~好新鲜~真系好味呀~一个人食哂一打~真系会再帮衬~店主加呀