餐厅: 上品火鍋料理
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
上Openrice 俾我search到呢间响天后嘅火锅店, 好评如潮咁, 好 ! 就去试下啦 !!! 打电话去订位时个服务员都已经好有礼貌, 到步入到间店发觉D装修好舒服, 一D都唔系惯常去𠮶D火锅店隔局, 地方又干净 ~ 好, 点菜喇 ! lol 锅底 : 我地唔识得太辣, 只选择D大路但又钟意食嘅番茄薯仔同皮蛋完西, 个女侍应介绍下次可以试下个花胶鱼翅锅, 话可以食晒D花胶鱼翅先, 之后用D汤底打边庐, $128 一个又几抵呙 ~ 够5-6人添D花胶鱼翅.... (点解唔一早讲呢 ~ )lol 手切肥牛(中) : 好有牛味, 不过细块得滞, 唔够喉, 每次要渌几块先叫够....中SIZE俾我想像中细 ~lol 手打包心丸 : 太多款, 有牛丸包冬阴公汤, 墨鱼丸包番茄汤, 猪肉丸包唔记得咩汤, D丸全部都好味 ~ 试咗咁多款我终于解究到距地用黎包心嘅米就系距地D汤底啰 ~ 物尽其用, 几有创意 !lol 花雕醉虾 : $78一客5只, 我地同奶奶三个唔够分, 几好味, D虾好甜好新鲜, 不过又系唔够喉 ~smile 冰豆腐,云吞水交, 西洋菜, 皇帝菜 : 一般货仔, 无咩特别lo

lol 炸腐皮倦 : 唔错 !

lol 稻停乌冬 : 我最爱 ! 好弹牙, 正 !

lol 灌汤番茄包 : 都唔错, 有只爆鬼咗以为无晒味啦, 点知都好味呙 !

lollol 海鲜拼盆 : 点解放咁后先讲呢, 因为食食下心思思想叫多D海鲜, 见呢个拼盆几抵; $298 有4只花竹虾, 4只大蚬, 4只花甲, 一只蟹, 一条鱼, 2只圣子....哗, 个卖相好吸引, 条鱼用日式切法, 仲可以当刺生食, 不过觉得渌下距好食D ! 唉, 原来叫呢个系包一个$68嘅汤底的, 原先侍应话泄咗, 但我计落条数应该OK啊, 因为叫𠮶2个汤底单叫价一个$58一个$68 (相拼呢就计贵𠮶个加$20), 咁我问侍应系米可以照咁计 ~ 距好友善咁话帮我地问下, OK呙 ~ GOOD !

哗, 真系饱到呢 ~ 美中不足系距地要收酱油钱, 每位$16...唔...我觉得唔好咁分出黎啰, 有D小家咁 ~

今次未有机会试距个樱花牛肉刺生同象拔傍, 下次约定一定要试 !

埋单$1147, 都OK丫, 食咁鬼多野 ~
海鲜拼盆 - 其他嘅无咩好影, 呢个真系要影俾大家望下!!
2009-08-27
海鲜拼盆 - 其他嘅无咩好影, 呢个真系要影俾大家望下!!