2020-05-18
第一次帮衬,三个人叫左3份午餐,加左两份小食。无骨海南鸡饭 -- 鸡肉够嫩滑,但有点过咸,份量略嫌少。作为餐厅主打菜式,我觉得有点失色。肉骨茶 -- 足料,药材味够浓,有当归、杞子、枝竹、蒜头、大大只冬菰。猪肉够入味够冧,份量又多。 加埋油炸鬼同个惹咪辣椒豉油,马来海鲜炒贵刁 -- 味道是类似厦门炒米的咖喱味,炒得好入味,料多粉又多,小食叫左两份$10泰式无骨凤爪 -- 每份有4件(两只),好味唔太辣,大件厚肉,配菜都不少,抵食,服务则有待改善,我们坐在餐厅最入两张枱其中一张,另外一张都有客,三个侍应全部企喺望唔到两张枱嘅位,我要行出去叫他们入嚟落单。我们三人 share,我叫侍应俾几只碗或碟,但她只俾一只碗(无言!)。眼见店内所有枱都没有人提供清水,虽然食完觉得口渴,而且见一旁有一排装满水的杯,但见佢哋成餐饭都放左喺度无郁过,所以都唔敢问侍应攞嚟饮。埋单$207,整体食物质素高、抵食。
埋单$207,整体食物质素高、抵食。