2017-02-26 1233 浏览
经过天后,发现呢到有好多小铺,平时行得cwb多,黎到天后真系完全唔同环境非常新鲜!天后有好多串烧店,经过呢间日式串烧店,见到好多人食紧,友人非常有兴趣想试下,由于他话要请食饭,咁我就唔洗考虑价钱问题,入去试下啦呢间铺头好细间,入到黎,服务员都非常有礼貌,叫完野都等左好一阵子先到, 佢呢度即叫即烧 ,师傅就系你嘅面前烧 我朋友话呢d等待叫做新鲜 ( 台面放咗 盐同 类似bbq酱咁嘅嘢)( 呢到每样串烧起码要order2串起! 我觉得咁样好唔抵,每串平均都$60,有d平d,有d贵d)呢个 蕃茄沙律我非常中意,佢加左 蒜蓉茉,葱,芝麻,仲有一d 酱料汁,非常开胃,唔系绝对清新的沙律但系一道刺激味蕾的沙律呢个年糕完全超出我既想像,我本身以为系普通年糕, 韩式年糕或者系上海年糕咁串起来烧的!点知佢系咁可爱, 用咗脆脆嘅海苔 包住呢个软绵绵圆碌碌 软淋淋既 年糕, 又脆又软, 有啲咸又有啲甜,咬开入面原来仲 包咗芝士好惊喜高潮就咁黎左烧玉子,我个外国fd劲中意, 我食咗一嚿就畀晒佢食啰佢食得劲开心鸡软骨好味, 我个个friend系第一次食鸡软骨佢超级钟意食 鸡翼冇咩味老板话鸡皮好似薯片咁脆卜卜,几
非常新鲜!

,由于他话要请食饭
,咁我就唔洗考虑价钱问题,入去试下啦
呢间铺头好细间,入到黎,服务员都非常有礼貌
,叫完野都等左
好一阵子先到, 佢呢度即叫即烧 ,师傅就系你嘅面前烧
我朋友话呢d等待叫做新鲜

台面放咗 盐同 类似bbq酱咁嘅嘢)
呢到每样串烧起码要order2串起!
我觉得咁样好唔抵
,每串平均都$60,有d平d,有d贵d)
,唔系绝对清新的沙律但系一道刺激味蕾的沙律
年糕
呢个年糕完全超出我既想像
点知佢系咁可爱
好惊喜

高潮就咁黎左
鸡翼冇咩味
鸡皮
老板话鸡皮好似薯片咁脆卜卜,几好味,就试下, 系就系脆卜卜, 但佢有一阵鸡骚味,顶唔顺比我个fd食!
猪颈肉, 同我想像中嘅唔同我本身以为系好似平时喺街边食𠮶啲 薄身嘅猪颈肉,但佢呢个系厚既
以为叫牛实好味,实冇死啦

点知大错特错! 冇错佢嘅口感系高分, 好松软, 好juicy
,不过味道方面唔好,其他方面几高分都搞唔店

咬左一口比朋友食,朋友其实都觉得
呢个牛好味好多,可能 佢加咗 葱同埋多啲嘅调味料所以掩盖咗佢本身嘅味就好味好多啦
银鳕鱼个皮脆卜卜 , 都系好好味㗎
茄子
烧茄子, 劲钟意啲木鱼摆喺上面逳下逳下嘅𠮶个样
如果唔话你知系茄子,以为佢系肉tim , 味道方面我觉得佢太咸喇

最后仲有order咗一个鹅肝,。冇影到相,因为外观唔系好靓! 味道普通, 感觉太过油腻

最尾埋单,$9**,差不多一千蚊(计埋 服务费)我心谂,好味就好味,但个价钱有点离晒地,计抵,呢间系唔够抵,但野食系唔错!
2017-02-13
年糕