2021-10-12
朋友曾经向我推荐过呢间楼上餐厅,话食物几好味😋兼室内布置几得意🤩,仲系香港人嘅良心餐厅👍,呢日喺铜锣湾,就特登上去试吓😆叫咗 $128嘅「泰式冬荫公意粉」,$72嘅「比利时窝夫🧇」,同埋 $48嘅「榛子鲜奶咖啡☕️」😋「泰式冬荫公意粉」餐牌上话有嘅材料:蘑菇、海鲜、芦笋、灯笼椒🫑、柠檬叶,其实见到仲有 车厘茄、香茅、洋葱🧅,海鲜 就系 虾仁🍤,材料都几丰富😆;意大利粉🇮🇹煮得 al dente, 啱我胃口😋,意大利粉🇮🇹拼 泰式🇹🇭冬阴功口味,微微辣微微麻,感觉新颖仲竟然几夹几好味😋😆。「比利时🇧🇪窝夫🧇」配有雪糕同杂果,窝夫🧇脆脆哋,配冻冰冰嘅雪糕,非常好味😋,仲有一小碗火龙果、士多啤梨🍓同埋蓝莓🫐,一齐食几清新😋。「榛子鲜奶咖啡☕️」有 subtle 嘅榛子香味,好滑,好饮😋