2008-10-28
初初搬到北角, 还未执拾好, 当然系做 '无饭家庭'啦! 于是四围试下唔同o既餐厅.屋企附近o个几间响装修期间试过晒, 无乜特别. 于是唯有行远d, 试多几间.去到呢间餐厅, 装修都系一般茶餐厅, 无乜特别, 但系试过之后再比较之前食开o𠮶d, 就知道佢o既好!首先, 烧味方面, 相信佢真系自己个厨房烧, 唔系响外面买番嚟, 好好味.小菜方面, 份量同味道都几好, 加埋佢o架例汤, 食完就会发现, 唔系一般茶餐厅! 系完全无落味精o架! 食完唔会系咁口渴灌水! 哈哈! 比其他乜都落味精o既茶餐厅健康! 例汤火候足, 味道啱啱好!另外推荐大家试下佢o既好立克, 因为够浓, 又唔会浓得滞, 味道啱啱好. 相比其他地方, 饮过之后, 你会觉得其他地方饮o既好立克, 系好似冲好之后加咗水咁, 淡而无味. 试过之后, 真系好钟意呢度d好立克!