2024-10-24
Airside有间好有艺术气息嘅餐厅Delish kitchen by ALOT🍽️餐厅面积好大 除咗可以食嘢/饮咖啡之外 亦有售卖家私同餐具 喺店嘅中间仲有个大月球🌝打卡一流ꕥ 澳洲100天谷治黑毛安格斯牛肉眼牛扒可以自选熟度 我拣咗7成熟 上枱后见都好对办🙂↕️肉眼份量都好多 质感鲜嫩软稔 配嘅烧汁几惹味 伴碟有炒野菜同薯蓉 最特别系薯蓉有少少wasabi味 而且好幼滑ꕥ 赤味噌日式咖喱烩和牛牛腱野菌意大利饭日式嘅risotto 呢个配搭有惊喜✨主角牛腱煮得入味又软稔 意大利饭质地啱啱好 有咬口得嚟唔会太硬 而且成个调味好有层次 咖喱味渗透咸甜咸甜咁 几有特式ꕥ 超可爱嘅蘑菇蛋糕 成个造型都好有意境 蘑菇生长喺绿色草地 旁边仲有啲石头伴随🍄先讲蘑菇 上层系蛋糕配士多啤梨果酱 下层蛋糕中间加入麻糬 味道好好又唔会好甜🍓草地系杏仁金宝脆脆 配埋蛋糕一齐食增加口感 另外石头系朱古力嚟嘅🍫
ꕥ 澳洲100天谷治黑毛安格斯牛肉眼
ꕥ 赤味噌日式咖喱烩和牛牛腱野菌意大利饭