2022-05-27 159 浏览
难得去开大围 自己一个都要揾啲好嘢食下!🫣今次靠屯马线 轻松去咗显径站🚆 第一次踏入呢个地方 环境感觉良好🤭见到揾大围美食个个都推荐呢间洋食屋#ado洋食屋 👀菲姐决定独撚去试🙋🏻‍♀️• 经典日式牛肉酱汁蛋包饭 (HKD $72)蛋呀!🤤🤤🤤蛋包饭一般餐厅都就咁铺滑蛋上去但呢间竟然系流心蛋!净系卖相都够吸引 啱哂打卡 切开𠮶隔又啱哂拍片📸不过 唔知系咪影相摆左5分钟 似乎蛋就熟咗少少啦🤔我见日本𠮶啲切一吓个蛋就会自己反落嚟 笠住炒饭🫣而呢个熟要手动反 ((有reel🤭仲有蛋香唔系好够呀🥹而且个无论系酱汁定饭定蛋 第一啖入口都系想讲 「好咸!」🤢真 系 好 咸 🥴但呢个价位 呢个份量 系好嘅😮‍💨只要轻手啲落盐就好了…• 吉列炸猪扒 (HKD $32)嗱!对我嚟讲食蛋包饭系一定要有配菜 无点得㗎🥲所以即使加钱追加都要叫但系炸猪扒好唔juicy🐷只系外皮好脆• 汤&前菜渍物 (HKD $22)如果唔系为咗咖啡可以加$10真系千祈唔好加$22转套餐完全唔值得😖总结 唔会再食第二次🥲
难得去开大围 自己一个都要揾啲好嘢食下!🫣

经典日式肉汁酱蛋包饭

• 经典日式牛肉酱汁蛋包饭 (HKD $72)
净系卖相都够吸引 啱哂打卡 切开𠮶隔又啱哂拍片📸
不过 唔知系咪影相摆左5分钟 似乎蛋就熟咗少少啦🤔
真 系 好 咸 🥴
但呢个价位 呢个份量 系好嘅😮‍💨只要轻手啲落盐就好了…

• 吉列炸猪扒 (HKD $32)
但系炸猪扒好唔juicy🐷只系外皮好脆
炸吉列猪扒

• 汤&前菜渍物 (HKD $22)
如果唔系为咗咖啡可以加$10
真系千祈唔好加$22转套餐