2009-11-21
(有相)好唔好食第 304 回: 第一次推介之必食店: 大坑浣沙厨房http://hk.myblog.yahoo.com/goodboy_philip/article?mid=38513 好少写 "必食店" 呢三个字! 食完呢间位于大坑既浣纱厨房, 可以放心大力推介! 中菜少食, 兴趣亦唔, 不过呢度既小菜真系好得! 呢间食店系好儿童既好介绍, 好唔好食? 又睇落去? 地址: 大坑浣纱街 香萶皮蛋豆腐: 冰凉滑豆腐皮蛋碎, 包埋生菜包食, 清淡醒胃! 生菜包切成圆形, 几有美感? 烟熏豉油鸡: 真系香喷喷, 熏得唔算㶶, 豉油味渗哂入鸡皮, 当夹块鸡埋口食既时候, 会闻到好香既烟熏味! 如果鸡肉鲜嫩 d 就更好! 鲜拆蟹肉粟米班球: 炸到纯白色, 唔系金黄色系咪炸得唔好? 绝对唔系! 先净食一块鱼, 鱼肉厚厚且新鲜, 外层炸得刚好唔油腻, 十级推介! 再黎一块连埋拆下既鲜蟹肉粟米茸一齐食, 黎! 比碗白饭捞一捞!!! 好味到咀郁郁! 石窝姜葱桶蚝: 石窝上枱, 又一香喷喷既一味𩠌, "支支" 声葱油爆到飞起, 相机唔可以整太近所以幅相朦朦地, 蚝肥葱香, 连葱再来一碗饭!!! 有
地址: 大坑浣纱街
生菜包切成圆形, 几有美感?
好味到咀郁郁!
石窝姜葱桶蚝: 石窝上枱, 又一香喷喷既一味𩠌, "支支" 声葱油爆到飞起, 相机唔可以整太近所以幅相朦朦地, 蚝肥葱香, 连葱再来一碗饭!!! 有饱饭食好快乐!!!
你睇我几大牺牲? 为左影比大家睇, 只蚝涷左 "一度" 呀! haha...
老陈皮蒸手剁牛肉饼: 好有住家菜既风味, 陈皮又香, 肉饼弹口好好咬, 唔该! 再比多碗饭捞一捞!!!
食饭时候全满! 所以一定要事先 book 位!
呢间咁好味食店既 "血滴子" 终于收伏左好孩子!
0拿! 我唔系食店既打手 , 老老实实真系觉得好食, 先至将呢间浣沙厨房列入好唔好食? 又睇落去? 必食推介既第一间食店! 食晚饭小菜又有好去处! 门口好多泊车位, 食完仲可以过隔离食糖水 tim!
环境: 3.5 (有卡位有大厅, 装潢唔老土)
卫生: 3.5
服务: 4 (有礼亲切)
味道: 4 (整体质素非常好, 每一味菜都香喷喷, 摆位整洁细心, 味道一流, 就系最老土既一句: 色香味俱全喇!)
价钱: 3 (价钱合理!)
最终评分: 4 必食推介, 一定会再去!
浣纱厨房,大坑浣纱厨房,好孩子,日本,食评,好唔好食,好唔好食又睇落去,东京,烟熏豉油鸡