2014-06-21 1350 浏览
当晚, 点左个猪仔骨, 切开望清楚, 才见原来只有骨和肥肉, 望住D肥肉, 唔知点食, 所以要求餐厅换过碟有肉的猪仔骨但, 经理话已经切过, 不可以换 再三理论, 才拎碟𩠌入厨房, 等左阵, waiter (转左系waiter, 经理闪走左)出来, 话: "厨师话碟𩠌无问题, 系咁, 无得换" (碟猪仔骨成 2百几, 3百蚊, 而无肉, 只有肥膏都合理?!)既然餐厅唔换, 都无法, 冲冲食埋其他𩠌, 埋单走人当比左钱, 出左餐厅, 行左一条街, 友人突然记起, 我哋之前订枱, 比左deposit $$$$$$, 刚刚埋单, 餐厅无扣返我哋行返转头, 同餐厅讲, 佢先比返个订金 (成几旧水).  佢哋都咁啱, 唔记得左个订金, 系有意, 定无意唔记得呢?  你懂的之前的comment 写到呢间餐厅好似几好, 但当晚我哋食饭, 系坐唔满, 如果系好味扺赞, 以尖咀区, 食饭时候唔会坐唔满...时候再回想, 餐厅拎碟猪仔骨入厨房比大厨望, 之后系无再拎番出来, 其实就算无得换, 都应该比番条"尸"出来 (we had paid for it)各位朋友, 日后如果你们在这间, 或别间餐厅遇到有
, 唔知点食, 所以要求餐厅换过碟有肉的猪仔骨

但, 经理话已经切过, 不可以换

既然餐厅唔换, 都无法, 冲冲食埋其他𩠌, 埋单走人

各位朋友, 日后如果你们在这间, 或别间餐厅遇到有问题的𩠌菜, 在事情未搅清楚前, 千万不要比机会waiter 拎走证物 !
2014-06-01