2021-08-13
❀生活再忙,都要抽时间约下朋友。我觉得今次到访嘅呢间楼上餐厅就好啱同女仔𝑓𝑟𝑖𝑒𝑛𝑑嚟倾吓偈,打吓卡。穿过一条布置满红花的走廊入到餐厅之后,又系一个花花世界🌸,有两幅大型花墙,连天花都有大量嘅绿叶同藤蔓装饰🌱,垂挂住几盏可爱的小吊灯。啱晒比客人影相打卡💯佢连餐点同饮品上面都会用到食用花摆盘,非常梦幻,好切合如花海一般嘅环境💖.◇来自地狱的意粉◇$110听个名都知佢嘅卖点系辣🌶又真系几辣☺️我同朋友都系爱辣之人,所以辣得好过瘾食落觉得佢用料几足,每啖都食到洋葱、烟肉同菇但酱汁偏油,建议女士们可以好似我哋咁两个人𝑠ℎ𝑎𝑟𝑒~.◇紫醉金迷◇$178当店嘅𝑠𝑖𝑔𝑛𝑎𝑡𝑢𝑟𝑒 𝑚𝑒𝑛𝑢,净系卖相就已经好有特色💜佢咁梦幻嘅淡紫色系嚟自紫椰菜🥦同忌廉意大利饭嘅质地刚好,唔会太湿太干饭入面有好多什菇,口感层次丰富☺️上面仲有清酒青口同蒜蓉大虾🦐食完好满足.◇𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆 𝑯𝒔𝒆 𝑪𝒐𝒐𝒌𝒊𝒆 𝑪𝒖𝒑◇$69睇得又食得嘅一个好特别嘅𝑚𝑒𝑛𝑢🥛佢个杯其实系曲奇🍪,估唔到又几好食😂曲奇杯口感松化,入面有层薄薄嘅朱古力🍫味道偏甜,可以当甜品嗌嚟试吓💫.◇玫瑰花酿红茶◇+$15红茶清爽怡人,加上甜甜的玫瑰糖浆都几好饮
❀
生活再忙,都要抽时间约下朋友。
◇来自地狱的意粉◇$110
听个名都知佢嘅卖点系辣🌶又真系几辣☺️
我同朋友都系爱辣之人,所以辣得好过瘾
食落觉得佢用料几足,每啖都食到洋葱、烟肉同菇
但酱汁偏油,建议女士们可以好似我哋咁两个人𝑠ℎ𝑎𝑟𝑒~
◇紫醉金迷◇$178
佢咁梦幻嘅淡紫色系嚟自紫椰菜🥦同忌廉
意大利饭嘅质地刚好,唔会太湿太干
饭入面有好多什菇,口感层次丰富☺️
上面仲有清酒青口同蒜蓉大虾🦐食完好满足
◇𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆 𝑯𝒔𝒆 𝑪𝒐𝒐𝒌𝒊𝒆 𝑪𝒖𝒑◇$69
睇得又食得嘅一个好特别嘅𝑚𝑒𝑛𝑢🥛
佢个杯其实系曲奇🍪,估唔到又几好食😂
曲奇杯口感松化,入面有层薄薄嘅朱古力🍫
味道偏甜,可以当甜品嗌嚟试吓💫
◇玫瑰花酿红茶◇+$15
红茶清爽怡人,加上甜甜的玫瑰糖浆
都几好饮💖比起一般红茶多左诱人嘅花香味
但糖浆会沉底,记得搅匀!(但纸饮管有啲难搅🥺
上面都有食用花做装饰🌸而且个色好𝑚𝑎𝑡𝑐ℎ花墙😆
❀
因为佢系楼上铺嘅关系,多咗份幽静,少咗份繁杂。
虽然定价有啲进取🥺,但胜在环境超梦幻啱晒打卡💖同埋可以坐耐少少。我觉得除咗可以同闺蜜👭🏻嚟之外,同另一半嚟拍吓拖都几唔错㗎~
店员和蔼有礼,上菜速度颇快,系次唔错嘅晚餐体验☺️
⭐ 推荐程度: 7/10
⇨味道: 8/10