2024-09-09 395 浏览
如果你问火锅控嘅我,最近有咩火锅店好推介?我会即刻话你知,呢间火炭嘅「相马日式火锅」啦!🦞 早就听闻佢嘅名声,终于揾到一日可以同啲老友一齐去食!因为人比较多,所以我哋有book位,到𠮶度已经排好长嘅人龙等紧入场喇😳!到睇menu,食物选择真系好丰富,拣得我地一时间都见到眼花缭乱!🤩 首先就一定要试下《芝士龙虾汤茶碗蒸》啦,个芝士好香醇,龙虾肉质非常新鲜,好鲜甜,整体口感好有层次,真系好正!然后就有《任食惹味龙虾鸡煲》🍲,汤头非常浓郁,配上新鲜嘅龙虾同鸡肉,份量好足,师傅落手无D客气,鸡肉肉质鲜嫩,食到好满足!仲要一定要介绍呢个《极尚龙虾蒸海鲜》,有龙虾🦞,虾,鲍鱼等,蒸出来所有海鲜都超新鲜好美味,可以食到佢地原本嘅鲜甜。至于火锅汤底,我哋拣咗《中华辣汤》🌶️,汤底味道非常之醇厚,微辣中带出另一种香味,好好食!仲有火锅定必少不了嘅食材【优质豚肉】🥓同【优质鸡腿肉】,配上汤底,绝对是肉融合汤嘅滋味弥漫口腔,肉该有嘅厚度非常好,所以口感一流!佢地嘅服务人员都好友善,用餐过程中都好主动帮忙介绍各式汤底,会关心你嘅需求。同埋菜品,食材都好新鲜,汤底又浓郁,实在系无得挑剔😙!