2019-08-27
今日爸爸考电单车牌合格咗,我哋当然梗系要庆祝下先啦! 爸爸最爱就系日式放题,近近哋就拣咗元朗呢一间试下先。 门口虽然比较细小,但都唔算难揾。呢间嘢午市时段原来都好多人, 好彩餐厅都算大, 等咗一阵就有位坐啦!墙上嘅吊饰都几得意, 有飞机,又有热气球做装饰, 好儿时嘅感觉。头盘刺身分别叫咗三文鱼,甜虾,八爪鱼,带子,象拔蚌和希灵鱼。 刺身够晒新鲜冰冻, 又大只又厚切,非常鲜甜。寿司款式都好多, 我哋随意点咗好几款。 我特别钟意寿司嘅size比较细件, 一放落口啱啱好。 紫菜够脆,寿司饭唔会太硬,太容易散, 分量好足,外观吸引。所有寿司都是即叫即整,送到还带暖暖的。 排得井井有条,好有层次感。烧物也随意叫咗烧蚝和多春鱼。 烧芝士蚝非常香口, 芝士唔会太腻, 蚝够晒juicy! 而多春鱼烧得非常香脆,唔会太㶶太散。炸天妇罗香脆粉薄, 外脆内软,非常惹味。 食完都唔够喉再encore咗两次!侧边仲有个沙律自助区, 想食乜嘢沙律可以自由配搭。放题罕有地有movenpick食, 有三款味道可以自己选择。出面都有其他甜品和雪糕选择,款式都好多, 梗有一款啱心水。
侧边仲有个沙律自助区, 想食乜嘢沙律可以自由配搭。
出面都有其他甜品和雪糕选择,款式都好多, 梗有一款啱心水。