2019-11-05
今日难得放假,过咗淘大开心食lunch睇戏。谂紧食咩嘅时候,见到依间喺金满堂隔离嘅Supernormal,睇见lunch set餐都好吸引,咁就一于依度啦😀😀。好似井之头五郎咁食得嘅我,点咗两份set lunch:烧澳洲谷饲肉眼扒配杂菜餐同牛油果它它脆鱼汉堡,咁就可以要哂餐汤同菠萝烤鸡沙律啦🤣🤣。饮品就点要咗冻柠茶,另一杯就加$8升级咗做青瓜薄荷青柠梳打。今日餐汤系忌廉汤,餐汤唔错,菠萝烤鸡沙律,汁酱系沙律醋,加上菠萝粒,好清新。烧澳洲谷饲肉眼扒我叫咗五成熟,一切开粉红嫩肉多汁,面烧得香脆可口,吸引到不得了。澳洲牛肉味通常较香,加上系谷饲牛,所以去肉眼扒好香牛肉味,好好食😋。牛油果它它脆鱼汉堡都唔细只,汉堡包夹住脆鱼柳、牛油果他他酱、厚番茄片同生菜。脆鱼柳同平时食fish&chips一样,脆皮外层包住鲜嫩鱼柳、再加上牛油果他他酱同厚番茄片,食个汉堡嘅时候一啲都唔干,好得😆😆。青瓜薄荷青柠梳打嘅青瓜味好出,加上薄荷同青柠,整杯饮品好fresh🍹🍹。估唔到系淘大会有间咁正嘅西餐厅,下次放假再落淘大睇戏的话一于再帮衬先得😁😁。