2008-09-29
见到玉叶甜品再行前d, 都唔系好难揾.但上到去只见到counter 有位女士似系整紧野食, 同有个女仔坐系度上网. 我咪问下系咪开啰, 佢叫我自己坐. 咁问佢有无野食啦, 个counter 姐姐就问我要食咩. 我话有咩简呀, 佢话简单野啰, 咁佢话all day breakfast 好唔好呀, 咁都好啦, 唔系我都唔知佢地有咩. (后来有人黎, 佢都系叫人地食 all day bfast).后来见到上紧网果个女仔serve 我coffee, 我先知佢系server, 同埋得我一个客. 但无几耐就有其他客, 亦有人黎只买咖啡豆.佢个all day bfast 黎啦, 讲真susage, hash brown, 真系无乜technique 可言, 但系个 scramble egg 就唔错, 好creamy, 仲有d green salad, ok 呀. 而我叫嘅coffee 系mochacchino, 因为我唔太好咖啡, 只可以饮下mocha 果d. 但系佢地以coffee 为名, 梗要试下. 佢地当日嘅brew 系唔太浓嘅, 但系我觉得好似有d 咸咸地. 个bfast
个bfast 到嘅时侯, (其实等左半个钟), counter 个姐姐出黎问我个coffee d 泡系咪唔系好得, 要帮我冲过, 我话ok 呀, 但佢好想整过咁, 咁咪整啰, 仲话等我食完个bfast 先比我, 热d, 都好呀. 但点知我食完十分钟后都未黎, 好在有时间, 都唔迫佢, 因为应该得佢一个人煮野.
个coffee 黎到, 其实我真系觉得同之前果杯无分别, 临走佢仲问我系咪ok, 我话ok 呀. 但佢望下我只杯, 见有d剩低, 咁其实系泡啫, 好先有泡剩㖞, 唔通我要食埋d泡先叫欣赏咩.
总括黎讲, 依到都系一个好地方, 我都系想静静地坐下. 但一定要好多时间至得, 因为要等好耐, 等到我有d觉得我煮会快d. 而coffee 好唔好, 等d识饮嘅人commend 啦.