之前一直都想试呢间, 见介绍讲到好日本地道居酒屋咁, 好彩tablemap可以订位, 所以约埋朋友去试下我地4个人分左2批去, 第一批坐低左先, 我同另一个随后去到, 一去到门口果度, 店员已经系好热情 (其实系扮friend果种)入到去坐低, 负责serve我地个枱既店员不断催我地落单, 话星期五好多人要等好耐, 心谂你都要比时间人望下个menu有咩至得架, 再唔系就一系你地推介啰拣左D串烧, 但又猛咁要我地叫多几串, 话唔够食, 我唔系好明点解唔可以比我地叫多几款唔同既野, 做咩系都要我地同一款叫几串, 如果系咁样, 我不如一人一个定食好过啦其实4个女仔order左十几样野, 都唔系好算唔叫野霸住人地张枱丫, 同埋朋友之前听到佢地同冇订位既人讲满晒唔驶等, 咁即系8点呢转只系做一转唔驶赶翻单啦我地叫左:刺身5点 -- 不错!几新鲜!盐辛鱿鱼 -- 送酒一流碟野上枱后, 前后几个店员同经理都来问我地知唔知呢碟系咩野, 话好多人都唔知, 惊我地叫错左, 心谂唔知又点会叫, 叫左又点会唔知呢, 好烦啰明太子蛋卷 -- 入面劲好明太子, 一咬落去就标晒出来, 好好味!蒲烧鳗鱼 -- 初时睇

我地叫左:

刺身5点 -- 不错!几新鲜!
刺身5点
盐辛鱿鱼 -- 送酒一流

盐辛鱿鱼
明太子蛋卷
蒲烧鳗鱼 -- 初时睇餐牌见$180, 有少少保留好唔好叫, 好彩系靓鳗鱼, 推介推介!
蒲烧鳗鱼
炸软壳蟹 -- 超大只, 炸到几硬下
炸软壳蟹
炸虾天妇罗 -- 唔系平时果D梅晒既假虾, 但又唔算好好, 普普通通咁啦
炸虾天妇罗
温室蕃茄豆腐沙律 -- 超普通, 蕃茄唔似平时日本蕃茄
温室蕃茄豆腐沙律
烧香肠 -- 好似话系黑豚肠, 但系我食过之中最难食的
烤香肠
月见免治鸡串 -- 免治鸡入面有软骨, 有咬口, 最值得赞既系只蛋, 超浓味, 劲香蛋味
月见免治鸡串
一夜干烧鱿鱼 -- 平日去居酒屋必叫的, 但呢度既系我食咁多之中最难食既一个
一夜干烧鱿鱼
豚肉露笋串 -- 都算好味
豚肉露笋卷
烧猪腩肉 & 烧鸡软骨 -- 猪腩肉超硬超咸, 鸡软骨好一般
烧猪腩肉 & 鸡软骨
鳗鱼牛油果卷 & 铁火卷 -- 卷物一般, 寿司醋重手左少少
鳗鱼牛油果卷 & 铁火卷
烧阿波尾鸡鸡翼 -- 怀疑系烧完先洒盐上去, 好唔均匀, 好咸, 嘥晒只鸡翼
烧阿波尾鸡鸡翼
烧牛舌 -- 口感OK, 但味道普通
烧牛舌
豚肉生姜烧 -- 港式日本料理都不如, 难食到我地成碟冇食过咁济
豚肉生姜烧
烧鸡皮 -- 呢一串等左几个钟!!!!!
烧鸡皮
身为一间日式居酒屋, 饮品唔掂就真系好唔掂, 做居酒屋都系希望客人边食边饮, 烧酎梳打饮唔到有酒, 朋友想叫烧酎Calpis但唔加梳打, 店员话Calpis本身已经有梳打, 好心啦!身为一间日式居酒屋既店员, 唔该你先去了解下公司卖既野先啦, 用来整烧酎梳打既Calpis, 多数系用浓缩版的Calpis, 系无气架

你问我会唔会再帮衬呢间?老老实实, 唔会啰, 虽然佢有几样野都几好味

其实唔会再帮衬既原因, 主要唔系因为野食既问题, 系服务既问题, 成晚食左3个几钟, 前前后后N咁多次埋来「盘问」我地来左D咩野野食, 因为上菜既店员冇划走来左咩野, 心谂佢地做漏野关我咩事!?我地来开开心心食野, 唔系来assist你架, 话比佢知有D咩野未来, 佢会反覆问我地系唔系真系未来, 又会不断同我地讲厨房既野食会快过烧既野食, 烧要时间烧, 呢个我都知, 但串烧鸡皮冇理由要等几个钟啰!!!!!

其中一个店员 (应该系国内人), 上菜时我地完全听唔明佢讲咩, 佢话佢自己系外国返来 @@""""""""""" 懒搅笑但一D都唔好笑

后来朋友见到佢地上雪糕, 多口问句系唔系送既, 佢地好串咁答话冇得送, $28一杯, 系日本雪糕来既, 朋友再问咁有咩野雪糕, 佢话得一种雪糕, 日本雪糕, 要问几次先肯讲系菠萝雪糕

之后埋单仲发现佢地收多我地200蚊唔知咩野饮品, 好彩有check单咋
2015-04-24
刺身5点