2010-04-25 144 浏览
今日同朋友帮衬, 等左1 个小时20分钟才有位, 不过都系无拣错 。 我们二人选了 四样𩠌: 串烧鸡肉及牛肉 (猪肉无晒 ), 泰式烧蚬 (8大只), 烧鲗鱼(大大条), 虾酱炒通菜 。其中串烧鸡肉够嫩滑入味, 牛肉就 ok, 有一条比较韧, 沙爹汁接受 。蚬分炒及烧, 我们钟意原味烧, 带有海水味及鲜甜, 无沙,。烧鲗鱼- 好大条, 连鳞盐烧, 去皮后里好鲜甜内有香草配合, 绝无泥味。通菜 -- 油颇多, 味道唔系好适合我们, 但好多人叫 。老板用电炉烧鱼, 一转烧蚬, 绝无停手 。现在只能在街边食, 绝无入座, 食客同等客都很多, 等耐点都抵 ~ 食好嘢嘛 ! 5月底要搬啦, 搬去附近创x银行对面, 地方应该会大一点 , 价钱自然会加, 实在太便宜, 外卖都做唔停 。份量都好大碟, 下次要揾多几个朋友食饭先至得 。
。烧鲗鱼- 好大条, 连鳞盐烧, 去皮后里好鲜甜
2010-04-24
  • 烧鲗鱼