2017-10-25
饮酒唔一定去酒楼,而家都好多食点心既餐厅,早午晚想几时食点心都可以!!留意到依间功夫点心有好多分店就黎试试。人都比较多鲜虾腐皮卷$22腐皮卷煎至松脆入口非常美味, 煎至两面金黄色, 材料好足口感好盛富好食!!家乡煎糯米鸡$24看似简单但好小地方有, 外边煎到糯米脆卜卜而又香韧啖啖滋味。煎至两面有小小㶶㶶哋仲正,食完想食多只!!!虽然好油,但松软带咸香.真系好好食酥皮香麻萝卜饼$24又系好多油好香脆既食物, 炸至金黄色,咬落脆卜卜仲带芝麻香,包着白萝卜及金华火腿丝令到里面香软多汁怀旧绵香马拉糕$19口感松软好味唔会太甜,每次饮茶必叫点心陈村粉蒸凤爪排骨$32香港好小地方有,之前大陆食过好好食,就叫黎试下,点知一夹起陈村粉系痴埋一旧旧,未食过咁难食既陈村粉; 我地已经系趁热即刻食,只会凉左再整热无用筷子松下个粉就会变硬什至结块。排骨咬落去只系肥膏,失望
家乡煎糯米鸡$24
酥皮香麻萝卜饼$24
怀旧绵香马拉糕$19
口感松软好味唔会太甜,每次饮茶必叫点心
陈村粉蒸凤爪排骨$32