2024-07-20
本来去同层嘅另一间印度素食餐厅,但眼见太多人,又系时候转念😆个脑即刻灵光一闪,觉得呢度多人,自另一边有我嘅位置,于是行2步已经见到SVR嘅大型墙身广告兼指示,心态谂住望下都好,透过半身嘅玻璃,见到餐厅内有大量印度人及家庭用餐,应该都好正宗,睇埋个menu, 有中文(仲要系正确翻译),就坐底用餐啰(1 person please) 所有员工都系印度人,大家都系用英文或印度用语沟通啰多数1条友就会常叫Thali, 就系一个大盘入面有饭,naan, 同一个烤或者炸嘅嘢,配好多碟不同口味咖喱+甜西米(?)+乳酪,好好食架加埋一杯hot masala tea就perfect食到半中途,对面嚟咗一位印度男士,仲同佢倾咗成个lunch到餐厅放break, 都系一个好另类特别不同国籍人士嘅交流方式,虽然我英文好[士]今次用餐体验99分,系个杯hot masala tea叫咗3次先嚟,或者佢哋习惯用餐后先上最特别嘅系,我第一次见到Masala Tea好似Cappuccino咁,上面有好多泡,呢个位又加分了,有101分大家点餐后,可以用1分钟时间睇下佢餐牌嘅第一页,有讲餐厅嘅故事,都几touching E
大家点餐后,可以用1分钟时间睇下佢餐牌嘅第一页,有讲餐厅嘅故事,都几touching Enjoy
Southern Indian Thali
Southern Indian Thali