2011-07-13
想食韩烧,友人话北角呢间好食,一班新界友就黎咗呢个陌生的地方。睇地图都知从炮台山站落车要行一段路,幸好其中一位友人以前是北角人,在地铁站集合后一齐行到餐厅,原来餐厅在城市花园附近,行十分钟左右就到,都好方便。友人话呢间韩烧装修咗之后,越黎越多人食,以前唔需要计时的,而家星期四1-4人可以食2小时,5人以上不设时限;星期五六日就1-4人1.5小时,5人以2小时,都几巴闭㖞。上到去感觉跟其他食韩烧的餐厅差不多,食物总类都有好多,而且感觉亦很干净。前菜不少于廿款,啲客人都好斯文,夹得好干净。味道大部份都好好味,连炒年糕都有,虽然系冻食,一样烟韧可口,又无黏著一旧旧,难得。烧烤的食物种类也是很多,除了一款牛肋骨比较韧,咬唔开之外,样样都好好味。最估唔到啲人参鸡汤唔会太淡,仲有啲参味添,放题有咁既质素,唔怪之得咁多人帮衬啦。连加一每人$152,友人果然然介绍错,不枉咁远黎食餐饭可惜住得太远,相信再次帮衬的机会唔大
前菜不少于廿款,啲客人都好斯文,夹得好干净。味道大部份都好好味,连炒年糕都有,虽然系冻食,一样烟韧可口,又无黏著一旧旧,难得。 烧烤的食物种类也是很多,除了一款牛肋骨比较韧,咬唔开之外,样样都好好味。 最估唔到啲人参鸡汤唔会太淡,仲有啲参味添, 放题有咁既质素,唔怪之得咁多人帮衬啦。