2024-06-06
同小朋友外出打边炉,梗系要揾间坐得舒服啲,又kid friendly嘅餐厅,餐厅装修木系,今次我哋系坐半圆卡位好舒服,餐厅墙上仲要有柴犬同猫猫既相,好可爱❤️食嘅次序总共有四round~round 1️⃣ 餐前小食:包括炸甜蕃薯条、炸鸡、蟹籽沙律、炸大肠、鲍汁鸡脚,特别推介蟹籽沙律,够晒开胃,亦推荐鲍汁鸡脚,鸡脚好入味👍🏻round 2️⃣三点刺身盛合:包括三文鱼、北寄贝、牡丹虾🦐刺身都新鲜,质素不错round 3️⃣酸菜鱼或宠宠鸡煲:今次我哋拣咗唔辣嘅鸡🐥煲,鸡煲酱汁惹味,鸡件肉质嫩滑,之后再加埋水鱿鱼同埋猪皮round 4️⃣打边炉:真系好多嘢食,食到呢个时候已经有啲饱🤣火锅汤底拣咗猪骨汤同麻辣汤,一次性嘅为食海鲜拼盘有虾、蚝、蚬、半壳元贝同白鳝片,全部海鲜都好有鲜味,推荐蚬粒粒好饱满又有海水鲜味一次性嘅牛肉拼盘有熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼、潮汕吊龙伴、黄喉、手切牛颈脊,仲有其他任食火锅配料,重点‼️肉类有北海道和豚,系首间和豚任食火锅~仲有丸类、田园自助吧(有蔬菜拼盘)饮品亦都系任饮仲有亲子优惠,逢公众假期及星期日,每两位成人可以免一位小童人头费(140cm以下)
食嘅次序总共有四round~