其实我系旺角返工,成日都经过呢间面店,但系都闻到一阵臭渠味 🤧 后来喺网上面睇到啲介绍,先知原来里面有桂林米粉食,唔怪得阵味难闻,但系都有熟悉嘅味道,原来系喺大陆曾经食过嘅桂林米粉 😲既然系食物嘅味道,捧住我都系一个臭豆腐同榴梿嘅爱好者之心,就揾左一日同朋友入去试吓 😳首先系嗌啲小食,先黎个蛋饺: 好特别,未食过咁样嘅饺子,爱蛋之人嘅我,爱上左佢💙跟住系麻辣凉拌秋葵,因为朋友系秋葵爱好者,佢话只要有秋葵食就可以,哈哈,不过真系唔错,麻辣味都好正宗 跟住系麻椒猪肚爽,唔错真系好爽口!因为螺丝粉呢期好Hit,所以叫佢嚟试吓,螺丝粉同桂林米粉一样都真系好臭,因为上面既腌笋既味道,食落去真系冇乜嘢,螺丝粉仲好滑,唔错!哗,呢个卜卜蚬花甲粉既汤真系好鲜,同粉丝好配!唔错!最最最有惊喜嘅就系呢个面!胡椒猪肚鸡面,个汤真系冇得顶,感觉有少少药材,又唔会系太浓嘅胡椒味,仲有一啲鲜鸡嘅味道,你啲鸡肉同个面都好滑,好正!其实依材料同味道黎讲,性价比真系好过一碗拉面👍🏻真系唔错,开头俾佢铺头阵臭味吓亲,但估唔到原来系一间隐世好面店,好彩冇走到宝

蛋饺

麻辣凉拌秋葵

麻椒猪肚爽

跟住系麻椒猪肚爽,唔错真系好爽口!

柳州螺丝粉

卜卜蚬花甲粉

哗,呢个卜卜蚬花甲粉既汤真系好鲜,同粉丝好配!唔错!

原创胡椒猪肚鸡面

2018-07-15
等候时间
15 分钟 (堂食)
蛋饺
麻辣凉拌秋葵