1月16日同家姐及佢朋友一行三人,7点10分来到. 预订了位但被安排了一张喺餐厅最入的"角落头”位.叫点菜来了位约40几50岁的女待应, 问佢*馒头可否要3只炸3只蒸,佢好快咁答:"唔可以", 咁我哋就要咗炸的(一客6只); 问怇'黄酱炒翡翠花胶'的'翡翠'即系咩, 佢面有难色咁话:"唔知...都系蔬菜𠮶d."(我心谂唔知就应该问吓厨房再答客人),咁我同我家姐讲:"系咪西兰花呢?"个待应就撘咀话系西兰花, 咁我哋就话要. 仲叫咗鸳鸯肠菠菜同一个$158的套餐-有半只盐甑鸡同一碟大虾伊面.盐甑鸡几好味, 用沙锅上又能keep住温度, 但斩得太大件, 进食时有d难度. 大虾伊面D虾好大只, 而且有虾膏又够鲜味, 已经剪咗头同脚, 容易食. 伊面系配芝士汁, 好香浓但比较多油, 食少少已觉'好漏'.轮到'黄酱炒翡翠花胶'上枱, 一望D'翡翠'原来系荷兰豆,唔系西兰花啰... 始终唔知乜嘢系'黄酱', 碟嘢有少少辣咁但又唔惹味, 全部料都唔够热, 尤其D花胶系涷o既... 最致命伤o既系落咗劲多油去炒...鸳鸯肠菠菜--> 即系腊肠同润肠炒菠菜, 同沙锅上,其实几好食但系好多油

鸳鸯肠菠菜--> 即系腊肠同润肠炒菠菜, 同沙锅上,其实几好食但系好多油.. 真系好多油. 虽然系客家菜会比较油多, 但系多到每夹起一撮菜,D油都系咁滴落唻... 食到中途我要张自己只饭碗D油倒番出唻先继续食.

馒头--> 炸得唔系几够, 好淡色, 但系都好o既, 食咗咁多油落肚乜都够啦!

我已后唔会再唻呢间客家好栈X~X. 其他服务员态度好一般, 要改善.

* 喺其他o既客家好栈, 馒头可以order3只炸3只蒸.