2021-11-04
9点钟先到厚福街,见铁火堂终于唔使点排队就入到去,又有啲丼饭做紧特价,所以就即刻入咗去😋-💛黄色商家-🐟厚切五色蓝鳍吞拿鱼丼 (特价$188)吞拿鱼腩嘅脂肪分布几靓同几均匀,不过如果可以有多啲高油脂部位嘅鱼肉就更好喇,因为赤身食落味道同口感都相对逊色啲👀同埋鱼肉可以再鲜甜啲,炙烧𠮶款鱼肉有少少过熟🤨另外个饭都有跟少少中华沙律、青瓜同腌萝卜嚟中和油腻感,整体而言以呢个价钱嚟讲算系不错😋-🦪筑地极上海鲜丼 (特价$188)入面嘅油甘鱼唔会好腥,而且口感几好,咬落唔会觉得太淋☺️不过吞拿鱼茸冇乜吞拿鱼味,仲有几块鱼鳞系入面,呢个真系要扣分🥲三文鱼子唔算太咸,鲍鱼系有少少调味,唔系刺身而系烧熟咗嘅鲍鱼,食落几有咬口!只虾就冇乜虾味,size适中,不过虾肠去得几干净,至于带子就够晒大粒厚身鲜甜😋饭同海鲜比例啱啱好,唔会有太多饭太少𩠌嘅情况出现~-之前已经食过几次铁火堂,唔同分店嘅味道都差唔多,不过每次去无论咩时间都会有人排紧队,就算系夜晚九点到都等咗5分钟先入到去坐🥲味道方面我觉得未去到话真系好好食,不过胜在选择够多,同埋仲可以免费添饭😋餐厅都有俾口罩袋,员工服务态度正常,不过佢地好似成日都好赶时
💛黄色商家
🐟厚切五色蓝鳍吞拿鱼丼 (特价$188)
🦪筑地极上海鲜丼 (特价$188)
之前已经食过几次铁火堂,唔同分店嘅味道都差唔多,不过每次去无论咩时间都会有人排紧队,就算系夜晚九点到都等咗5分钟先入到去坐🥲味道方面我觉得未去到话真系好好食,不过胜在选择够多,同埋仲可以免费添饭😋餐厅都有俾口罩袋,员工服务态度正常,不过佢地好似成日都好赶时间咁🤣
味道 7/10
服务 6.5/10
环境 7/10
回头率 7/10
总评 7/10😙💛
人均消费 $200💰(自选丼饭𠮶啲平好多)