2022-02-21 24 浏览
佐敦有好多餐厅,今次拣咗一间几特别嘅餐厅,有小炒、扒、同埋一般茶餐厅有嘅食物--丽莎餐厅。听职员讲仲有做私房菜,想食乜嘢菜都可以做到,真系好劲,同一般茶餐厅好唔同。虾干粉丝什菜煲,$68我哋原本谂住求其食个下午茶,但估唔到有小炒,又唔贵,我哋就叫咗个比较健康嘅什菜煲,佢嘅汤底好鲜,令到啲菜都好鲜甜,又健康又好味。马来炒贵刁,$55好耐冇食炒贵刁,突然好想食,见佢有餐,包埋嘢饮,好抵,贵刁炒得好香,唔会好油,食完唔会成嘴油,唔错。西多士下午茶餐,$36西多士切开嚟炸,更加香脆,每块上面都有牛油,蜜糖任加,好邪恶,不过食好味嘅嘢肥都肥得抵😍猪扒包下午茶餐,$38猪扒包都好好味,一分为二方便我哋食,猪扒好够味,入面仲有好多沙律酱,好味。奶茶柠茶都好有茶餐厅风味,下次会去试多啲小菜。用茶餐厅嘅价钱就可以食到咁多美食,值得一试。

虾干粉丝什菜煲,$68

马来炒贵刁,$55