2016-03-28 169 浏览
去楼上CAFE,大多数都系同成班朋友去聚旧/吹水,抵食之余,点坐都唔会赶你走XD有时想玩夜啲,又冇地方HEA,就会拣楼上CAFE边食边倾!今次去既系串烧CAFE,睇个名就知道系串烧为主,大家亦有晒共识 环境地方唔算大,一大班人都已经占左半个空间有多,如果上到黎咁岩撞正爆满,就要另求高就,或者BOOK枱会比较好。 黎到大家当然系填饱个肚仔先,不过万万都估唔到,以为整系食串烧既CAFE,会有咁多唔同款既菜式,简直另眼相看,咁我地都一于点点点! 串烧就用依张纸黎嗌,款式都几多,大家可以乜都食啲。班尼迪蛋拼烟三文鱼,朋友好中意食,又我就觉得麻麻,英式蛋加烟三文鱼食落已经够晒饱肚,蛋既味有少少稠稠地,大家口味不同吧XD 小食拼盘,拼盘有炸鸡块,鸡翼,炸薯条,沙律,睇落都几丰富,整体味道都唔错,薯条唔会太淋好脆身,鸡翼OK,炸鸡块比M记既麦乐鸡香啲同脆啲,沙律份量唔多,好快比我地KO左~ 忌廉烟三文鱼波菜汁意粉,食咁多烧野当然要食番啲健康菜式XD味道清香得黎口感CREAMY,烟三文鱼带咸可以增加层次感,波菜汁既配搭令成个意粉更加清新,食落都觉得健康! 鸡肾,食落好爽口,味道香浓惹味,烧得唔错 安格
去楼上CAFE,大多数都系同成班朋友去聚旧/吹水,
抵食之余,点坐都唔会赶你走XD
有时想玩夜啲,又冇地方HEA,就会拣楼上CAFE边食边倾!
环境地方唔算大,一大班人都已经占左半个空间有多,
会有咁多唔同款既菜式,简直另眼相看,咁我地都一于点点点!
串烧就用依张纸黎嗌,款式都几多,大家可以乜都食啲。
班尼迪蛋拼烟三文鱼
班尼迪蛋拼烟三文鱼,朋友好中意食,又我就觉得麻麻,
小食拼盘
小食拼盘,拼盘有炸鸡块,鸡翼,炸薯条,沙律,睇落都几丰富,
沙律份量唔多,好快比我地KO左~
忌廉烟三文鱼波菜汁意粉
忌廉烟三文鱼波菜汁意粉,食咁多烧野当然要食番啲健康菜式XD
味道清香得黎口感CREAMY,烟三文鱼带咸可以增加层次感,
波菜汁既配搭令成个意粉更加清新,食落都觉得健康!
鸡肾
鸡肾,食落好爽口,味道香浓惹味,烧得唔错
安格斯牛
安格斯牛,只能说一定要嗌黎食!虽然贵系贵啲,但食过一定包你番寻味,
牛味浓郁,而且好JUICY,微窿状态下食真系好正!
鱿鱼须
鱿鱼须,虽然好香,但依个烧得好硬身,口感太韧,好难咬
帆立贝
帆立贝,同样地烧得好香,味道都好鲜~值得一食!
烧带子
烧带子,鲜香又多汁,带子肉质嫩口,啖啖肉好滋味
同朋友既饮品,水果茶同忌廉抹茶,两个味道都唔错~
小食拼盘
忌廉烟三文鱼波菜汁意粉