之前一直系社交网站见到好多人介绍呢间玻璃屋餐厅,听闻要早几个月预约 ,所以迟迟未去朝圣。近排先发现餐厅原来就系公司附近的香港公园内,平日中午去,餐厅只系坐满一半,仲有好多靠窗位剩㗎。成日都觉得呢啲餐厅都系食个景多,试完之后觉得呢到嘅食物质素唔差,当然未去到好出色,但系以地段,风景同价钱嚟讲,绝对值得一试。 不过建议大家放假黎,试吓佢嘅下午茶,慢慢欣赏外面嘅景色。Set lunch $198起,跟一个前菜沙律同饮品,但大部份套餐都需要加钱。今次叫咗个银鳕鱼西京烧,鱼肉嫩滑,西京烧汁都几浓味,略嫌甜咗少少,配菜都不错,尤其甜番薯,配蜜糖芥末汁几清新。朋友叫咗牛扒同猪柳,味道都不错。🍱 银鳕鱼西京烧 $198+$60跟火鸡胸青苹果沙律 / 鸡尾大虾配芒果木瓜莎莎 跟饮品

🍱 银鳕鱼西京烧 $198+$60
跟火鸡胸青苹果沙律 / 鸡尾大虾配芒果木瓜莎莎 跟饮品