2021-10-14
话说因为之前食这第二间日本寿司店既鲽鱼边回味无穷,一直想再食,可惜果间店要排几个钟,都唔系话食就食。有日,路过见到左口鱼裙边既宣传,就记住,得闲可以去元气试下特大帆立贝,唔错,好鲜甜,后面既鲔鱼三味只有一件过得去,有鱼味。见有龙虾茶碗蒸就试下,点知好失望食到落底先见到有粒蟹柳同一粒唔新鲜好鞋口既虾,个底好似有d 龙虾酱同芝士拉丝。整个蛋浆都充斥住呢阵类似公仔面汤底既咸味,好唔夹好咸,呢款23蚊,我宁愿食番20蚊基本款仲好为著鱼边而黎,呢款左口边边军舰好腥,我自己接受唔到前面既烧广岛蚝ok, 但个酱抢晒d 味。左边既烧带子就应该系基本款茶碗蒸果粒带子size,鲜味欠奉。右边系蟹肉卷物,蟹肉ok 啦,唔算干。最上就系烧左口鱼边,烧过就无咁腥,仲有鱼油既甘香,但有对比之下真系唔算出色,仲系12蚊得一旧。二人食左三百约蚊,系有对比之下,太多店做到选择多又新鲜,仲要平过佢。呢到就胜在分店多同唔洗排队。
为著鱼边而黎,呢款左口边边军舰好腥,我自己接受唔到