2015-11-29 2362 浏览
最近成日见人介绍尖沙咀H8上有一间韩国餐厅,佢用一只好大既镬去煮野好似几得意咁,于是去试下!餐厅好受欢迎呀,预先订位都爆哂,结果要Book 9点先有位!下次想食都系早多几日book位!!食韩国野点小得小食,不过呢度啲小食就一般般啦,都系至在比你系等待食物时食小小野烤半肉沙律沙律份量不少,上面既酱汁酸酸甜甜几开胃牛肉几腍,而且几入味,仲配上不同既蔬菜同车厘茄,好fresh作为前菜系唔错既芝士风味鸡韩国oppa店员会系我地面前炒,先将所有材料倒哂落镬将所有材料炒熟,并将大件既食材切细,方便入口炒到一半,店员叫我地退后,因为火要黎啦!最震撼的一刻店员用火枪烧一烧,火就升到劲高,火光红红,火维持左几秒!火光过后,镬内既食物都差不多熟透,我们追加左个韩式拉面店员就系呢个时候炒埋个面最后落埋芝士食得啦!辣度可以拣,少辣其实已经适合一般香港人口味里面有超多芝士,可以为鸡肉做出强劲既牵丝效果当然唔少得主菜鸡肉啦,仲有菜,蕃薯,萝卜等,好丰富其实话就话2人份量,但其实3人share会更好,因为份量好多我地2人食到捧住个肚走
好似几得意咁,于是去试下!
下次想食都系早多几日book位!!

烤半肉沙律
烤牛肉沙律
沙律份量不少,上面既酱汁酸酸甜甜几开胃
作为前菜系唔错既

芝士风味鸡
韩国oppa店员会系我地面前炒,先将所有材料倒哂落镬
芝士风味鸡
将所有材料炒熟,并将大件既食材切细,方便入口
芝士风味鸡
炒到一半,店员叫我地退后,因为火要黎啦!最震撼的一刻
芝士风味鸡
店员用火枪烧一烧,火就升到劲高,火光红红,火维持左几秒!

火光过后,镬内既食物都差不多熟透,我们追加左个韩式拉面
店员就系呢个时候炒埋个面
最后落埋芝士
食得啦!辣度可以拣,少辣其实已经适合一般香港人口味
里面有超多芝士,可以为鸡肉做出强劲既牵丝效果
当然唔少得主菜鸡肉啦,仲有菜,蕃薯,萝卜等,好丰富
我地2人食到捧住个肚走