2019-05-06
系石门京瑞广场嘅彩福皇宴空间极阔落,仲有好多间适合家庭聚会嘅小房间,可以俾到一家人小小嘅私人空间,无论庆生定节日庆祝都好适合。食物方面,酒楼亦毫不吝啬,每一味𩠌菜都放满食物,定要客人满肚而归。芝士焗波士顿龙虾(淮山面底)热辣辣新鲜上碟,芝士分量十足,加上大大只龙虾仲有虾铗,食得落口嘅肉好多。淮山面捞埋浓浓嘅芝士汁,好容易就会捞汁食哂。蒜蓉粉丝蒸扇贝大大只扇贝配合粉丝同蒜蓉,加上调配过嘅豉油味道满分。扇贝不会太熟,肉质岩岩好唔会太实太鞋。沙巴龙趸两味我自己比较钟意西兰花炒鱼块,西兰花分量好多,叫呢个可以唔洗叫菜。鱼块煎香外表金黄,入口鱼味香味俱全,好好味道~蒜头木耳蒸头腩鱼肉蒸得刚刚好,唔会过熟,鱼肉滑溜,但记住要趁热食~椰皇燕窝炖奶本身椰皇炖奶都已经好吸引,加上养颜嘅燕窝,就更加想试~以呢一样充满椰香嘅甜品作结,十分满足~
芝士焗波士顿龙虾(淮山面底)
蒜蓉粉丝蒸扇贝
沙巴龙趸两味
蒜头木耳蒸头腩
鱼肉蒸得刚刚好,唔会过熟,鱼肉滑溜,但记住要趁热食~
椰皇燕窝炖奶