话说同屋企人一路都好钟意去和民食,起码帮衬左十年,而我同妈妈都有和民卡,每年生日都会有优惠卷(现金卷),今次亦都系因为有优惠卷,所以又去帮衬喇。由于我地一家人都食左好多年,因此基本上每次都会叫番个d最钟意既食物。和民沙律 - 以前用鸡肉,而家转左蟹柳。个汁都转左,以前个只好好多。整体黎讲,少左好多料,感觉求其左好多。黑椒糖脆鸡翼 - 以前系单骨鸡翼,而家系普通炸鸡翼,比以前油左,都系觉得好求其。豪华寿司盛合 - 我觉得okay既,但屋企人都系话差左。和风Pizza - Pizza 皮变左印度簿饼个只,同加多左好多芝士,以前个个脆好多冇咁heavy。重有以前个pizza系圆形,而家系不规则,好求其咁。加上拎黎既时冇切,要问先俾把刀我切,以前会切开四块,再随碟有刀,相比之下,而家真系好拿西!天妇罗盛合 - 冇特别,炸粉同里面既野食基本上一咬就可以分离,亦唔叫炸得脆。鲭鱼烧 - 最正常既一款!牛肉寿喜烧(牛肉锅)- 其实牛肉锅既汤底系好普通既甜匙油,我唔明白点解可以好似冇味咁。牛油焗帆立贝 - 正常总括黎讲,大部分食物质素下降,服务下降。我地应该唔会再食,就算有生日优惠卷都系咁话。

和民沙律 -

黑椒糖脆鸡翼 -

豪华寿司盛合 -
我觉得okay既,但屋企人都系话差左。

和风Pizza -

天妇罗盛合 -