2020-11-24 634 浏览
对餐厅期望和实际很大出入。隔离有间又系元福分店,卖台湾野,望落餐牌正常、装饰都有d台湾感觉就试试佢啦。本身见佢个卤肉饭几出名有上新闻咁就谂住叫,但望到餐牌写红烧牛肉面最出名、最多人叫,就以为好好食,试试佢。点知黎到同所想既红烧牛肉面完全两回事。汤底颜色浅,冇药材味。汤底先甜,后韵就咸到似味精。肉方面就4旧牛+5-6旧金钱肚,金钱肚劲甜,似来货非即斩即煮。四旧牛就真系劲细+唔软,似煲唔够时间整唔软身。收人45蚊碗仲要铺头top one,CP值低/无心煮野食。其他铺头用都用牛腱、牛腩𠮶d,呢间既牛仲差过满汉大餐既牛,又冇份量又冇质量,唔讲以为真系满汉d牛搬过黎卖你45蚊。嬲左。(仲有得一旧细萝卜+两条菜。菜仲有阵劲生既青菜味),萝卜已经系算最好食,唔会再食第二次隔离佢果间日本野元福我都食过佢既吉列猪扒滑蛋饭,中规中矩,完。
对餐厅期望和实际很大出入。

2020-10-28