2019-02-18
今日无带饭,跟同事出黎食好嘢!成日经过L Sqaure都见到the grill room的招牌,今次终于可以黎试啦!呢楝楼有好多间餐厅都系一开lift门就见到哂里面,无另外再间开,呢个餐厅都系咁,黎到已经见8成满,waiter问我坐bar枱定高枱(全场有4张左右),就我拣左后者。高枱都坐得舒服,我地坐近lift口位置,见到近窗位置就有SOFA位。餐厅装修都有心意。现场都有背景音乐架,不过人声太嘈唔会享受到啰拿拿声叫野食,set lunch可以逐个course加,主菜黎讲$65-$98算是抵食,就算加埋前菜甜品都唔算好贵!我同同事今日就拣左高级和牛汉堡配沙律薯条($92),同埋8安士肉眼扒配薯角蔬菜($98),另外餐汤(+$15)、沙律(+$15),重有是日甜品($18),呢度最大既优点就系免!加!一!沙律有2块parma ham而份量相对「的骰」,味道一般!今日既汤转左系南瓜汤,够「杰」身,味道又好!仲有块小多士配(虽然我𠮶件有少少㶶味但可以接受)!到主菜啦!和牛汉堡好厚呀!成个包厚到我唔能够一啖咁咬落去,会跌哂D配料出黎,佢配以蕃茄、生菜、酸瓜,味道好配合!我拣七成熟既和牛,唔算老,
拿拿声叫野食,set lunch可以逐个course加,主菜黎讲$65-$98算是抵食,就算加埋前菜 甜品都唔算好贵!
沙律有2块parma ham而份量相对「的骰」,味道一般!
到主菜啦!和牛汉堡好厚呀!成个包厚到我唔能够一啖咁咬落去,会跌哂D配料出黎,佢配以蕃茄、生菜、酸瓜,味道好配合!我拣七成熟既和牛,唔算老,都有肉汁,下次可以拣五成试下!值得一赞佢系D薯条!唔知点解超好味!应该新鲜炸出黎的!
至于另一个肉眼扒,我地选择6成熟,但感觉好似overcook左少少,但食落都OK, 唔会「鞋」同埋保持到有肉汁,肉扒唔算厚,表面有蒜盐我自己觉得偏咸但同事觉得刚刚好!配以磨菇汁!不过我自己觉得唔掂汁都够好味!配菜方面有薯仔、翠肉瓜、红萝卜和青瓜粒!份量好足够!
临走撞到个怀疑经理既人,同佢讲个肉眼扒质素,佢解释扒系来自纽西兰,所以肉质比较硬少少。
今餐好放肆地叫埋甜品,今日有朱古力奶冻同tiramisu两款!我地要哂!两个都好好味呀!虽然我觉得tiramisu稍甜,但系整体都系令人回味的!估唔到呢间餐厅比到惊喜我,下次可以encore!!
仲有其他餐牌以供参考: