2024-07-04 622 浏览
最近钟意咗食QUE,佢系一间主打食日式西餐嘅餐厅,简约嘅日式装修令人眼前一亮,感觉清洁又舒适,佢哋二人餐包括有餐汤/沙律、小食、主食、寿司塔可、甜品同饮品,丰富又抵食。是日餐汤系南瓜汤,绵密嘅口感,南瓜味道浓郁。小食脆炸单骨鸡翼配辛子明太子酱鸡翼皮炸得好脆,估唔到份量都算几多,单骨方便食用,趁热食非常香口,点埋辛子明太子酱口味一流。软壳蟹寿司塔可fusion菜式,将日本寿司同墨西哥taco结合,再用脆口嘅紫菜包住馅,馅料丰富。香脆软壳蟹、牛油果、沙律菜同寿司饭,有创意又好味。鳗鱼玉子寿司塔可用咗丰富嘅松叶蟹海胆酱制作,仲食到蟹肉、蟹柳、蟹籽,口感层次丰富,松叶蟹味增甲罗烧意大利饭配海胆忌廉酱 摆盘好靓,份量比想像多,上面铺咗甲罗烧,有劲多蟹膏再捞埋蟹肉同蟹籽,食落口感十分creamy.食埋甜品就完美啦,我哋拣咗京都宇治抹茶提拉米苏盒子配 糖渍红豆,抹茶味好突出,口感湿润,食落底系饱满嘅红豆粒粒,好好味。

是日餐汤系南瓜汤,绵密嘅口感,南瓜味道浓郁。

小食
脆炸单骨鸡翼配辛子明太子酱

软壳蟹寿司塔可
香脆软壳蟹、牛油果、沙律菜同寿司饭,有创意又好味。

鳗鱼玉子寿司塔可

松叶蟹味增甲罗烧意大利饭配海胆忌廉酱