今晚去铜锣湾上堂学日文,路过见到原来久仰大名嘅呢间店就系学校𠮶条街,加上时间尚早未有人挂队,就即刻冲咗入去食。一入门口就见到焗Pizza个火炉同厨师们即场整Pizza,口水已经开始涌出嚟!【超级撒亚人肉肠拼疯狂芝士薄饼 13吋】Pizza啲名好有趣!虽然我都成日食辣肉肠Pizza,但我认我今次系因为「超级撒亚人」个名而叫嘅,哈哈!原来仲可以拣一半一半试多啲唔同嘅口味,老婆就拣咗疯狂芝士,两个人食13吋够晒。上到枱个阵真系超香!火炉焗出嚟嘅Pizza真系冇得输!衬佢仲热辣辣就即系食咗先!超级撒亚人肉肠上面啲肉肠铺到满一满,饼底面粉味种而且好烟韧,系我最钟意嘅口味,但批边都㶶得济,有啲位要放弃咬走佢。而疯狂芝士薄饼啲芝士真系多到成口就系,佢落咗四种芝士,芝士仲厚过个批底,超满足!!【意大利白酒肉丸意粉】意粉嘅质地未去到我最钟意口味,略嫌唔够弹牙,但个汁真系掂!好出嘅白酒味令到够Creamy但唔会漏,加埋香草嘅香味好夹!成间店无间布置同食物都好多心思,墙上嘅装饰同海报都好正,气氛亦一流!咁近返学嘅地方有间咁正嘅店点算呀,哈哈!!

【超级撒亚人肉肠拼疯狂芝士薄饼 13吋】

【意大利白酒肉丸意粉】