螢火

Hotaru
2022-10-30 197 浏览
🇭🇰萤火·呢间我之前已经食过佢既omakase㗎喇 佢lunch超级抵食 而且好好味 所以今次就嚟咗试佢哋嘅铁板烧啦😍😍我哋系星期四嚟嘅 佢都差唔多full house 所以大家记住一定要book位啊😎·龙虾/濑尿虾铁板烧$1,190佢呢两个餐既野食其实系一样嘅 只系一个系龙虾 一个系濑尿虾姐 而且佢有啲嘢食系二选一咁样嘅 我哋两个人就啱啱好可以试晒😈不过因为我同我个朋友仔都系唔食虾嘅 所以餐厅劲好帮我哋转左鲍鱼😙😙·沙律 l 蒸蛋 l 清酒煮蚬佢呢度个蒸蛋系细细个咁样 超级的骰😍佢个鸡蛋好滑 上面有好多鱼子酱 仲有旧鹅肝仔 所以超级咸香🤤🤤之后佢个清酒煮蚬系整到啱啱好 好滑溜 而且请酒味都好香🍶之后个沙律就正正常常啦🥗·澳洲大鲍鱼 l 澳洲龙虾佢个鲍鱼超级大只 系大只过一个拳头 我地两个人分都每人有3大片 望到都开心🤩佢呢个又系煮到啱啱好 完全唔会韧 我自己觉得佢就咁食已经好够味㗎喇 不过佢隔离仲有三款酱俾你配 我自己就钟意点佢个黑松露酱 再加少少胡椒盐 咁样超级提鲜 而且食落好有层次🍄佢另外个龙虾又系好大嚿 啖啖肉 而且佢表面系有少少半煎炸咁样 香口得黎龙虾肉质好好 仲系超嫩🦞·汁
🇭🇰萤火
l 澳洲龙虾
龙虾鲍鱼
l 鹅肝多士
鹅肝多士
之后佢个白鳕鱼都做得好好食 佢呢个真系外脆内软 中间既鱼肉超嫩 好夹佢楼下𠮶个洋葱汁🧅之后佢上边块鱼皮都炸到好金黄 不过因为我哋影相影耐左 呢个俾我哋搞到无咁脆左🫢所以大家食嘅时候记住要快啲食啊🤣🤣佢另外个鹅肝多士我自己都好钟意 佢好肥美 而且超甜 师傅教我哋包住片叶嚟食 超夹 而且佢上面仲有啲柚子啫喱解腻🍃
日本A5和牛薄烧 l 厚烧
日本A5和牛薄烧
之后我自己钟意佢个和牛薄烧多啲 我哋系嗌咗五成熟嘅 佢呢个真系整到啱啱好 肉味好出 好嫩 而且佢中间仲包咗啲葱 口感好好🐮佢另外个厚烧就juicy啲 加埋啲蒜片 好香 不过我自己都系钟意薄烧个口感多啲😈😈之后佢楼下啲羽衣甘蓝出奇地好好食 佢完全唔会苦 索晒啲牛肉汁好好味🥬
太阳蛋
l 渍物 l 吸物 l 甜品
开心果雪糕
最后佢仲有个樱花虾炒饭 所以真系食到超饱 之后我都系睇相嘅时候先发现原来师傅用啲樱花虾砌咗个心心 劲搞笑🦐佢个炒饭都炒得几干身既 不过我自己钟意佢上边𠮶只太阳蛋多啲 佢呢个煎到好脆 而且个蛋黄劲香🍳之后佢个汤系用我哋嘅龙虾头煮嘅 所以好甜好入味 最后仲有球开心果雪糕添😎
#rbyeat
#rby日本菜