2016-01-14 1232 浏览
つけめん TETSU 香港店虽然我系麻麻地拉面,不过呢就越来越钟意沾面。呢一晚要赶时间,所以去咗呢间沾面店,好彩够早唔洗排队,仲可以比我坐低等人。不过过咗一阵出面就有人龙噜。我都几钟意呢间嘅沾面,钟意佢啲面够粗,好烟靭,好有咬口。原味个汤都非常之浓郁, 不过就有啲过咸,就咁点面就ok嘅,不过就咁饮啲汤,就真系有啲咸,虽然佢教你食晒啲面之后加鲣鱼汤先至饮,不过我加咗多好多汤都仍然觉得佢好咸。我都好钟意佢哋嘅叉烧,佢哋嘅叉烧系厚切一条条嘅,最重要就系瘦叉烧!放心都有少少肥,叉烧好淋好好食,又唔肥,非常钟意。我仲加咗一只溏心蛋,真系好好味呀!个糖心仲好晶莹,我觉得你得呢度食一定要加,唔加你系会后悔的!呢度仲有另一gimmick 就系热石,因为碗汤都几快冻,呢个时候你就可以叫一旧热石放落个汤度, 真系好热,一放落去石边啲汤会即刻滚,成碗汤会暖咗。你可以系碗面食到一半嘅时候加,或者食晒之后加,再加鲣鱼汤,咁就可以饮碗热汤。我个人比较钟意饮冇咁热嘅汤,所以食咗一半就加。呢度仲有另一样好,就系同等嘅价钱,系可以选择200g 面或者300g, 果日特别肚饿嘅你就可以食多啲啦。放心一份200g嘅面系够饱
つけめん TETSU 香港店

虽然我系麻麻地拉面,不过呢就越来越钟意沾面。

我都几钟意呢间嘅沾面,钟意佢啲面够粗,好烟靭,好有咬口。

呢度仲有另一样好,就系同等嘅价钱,系可以选择200g 面或者300g, 果日特别肚饿嘅你就可以食多啲啦。放心一份200g嘅面系够饱嘅,无必要就唔好浪费食物啦。
2016-01-11