2018-09-03
午餐去左希慎广场揾野食,本来净系想饮珍珠奶茶算😊 不过去到Food court,就闻到好香既牛肉味,所以忍唔住过去睇睇!行左一圈,停左喺pepper lunch express度,太香了~ 我叫左黑椒牛肉铁板! 招牌!加左柠檬茶 $8~佢呢度可以见到师傅即场整铁板!见佢一收到order先至拎个铁板出嚟,真系新鲜滚热辣~ 等左都有10分钟,我见住佢好热咁样将啲生牛肉放喺铁板上面,就已经流晒口水!我揾咗个位置坐低,呢度环境好好,位置好阔落,而且见到外面风景!食完身上都唔会有油烟味😊拎嘅时候仲系听到渣渣声,我到咗蜜糖豉油落去,炒左一阵,更加香!食咗一啖,感觉呢一间嘅Pepper Lunch比其他有啲分别,除咗食紧嘅时候,铁板都仲系渣渣声,佢嘅味道好新鲜,饭系热辣辣,同埋牛肉好嫩,真系俾个赞,会再帮衬!